Borgundfjordfiske

Fra 9400,- for privat tur

Spenningen, konkurransen og samværet mellom båtene er en eventyrlig opplevelse og en av Ålesunds mest spennende tradisjoner.

Det er lett å la seg distrahere av den mektige naturen og utsikten mot byen og fjellene. Båten har vært med på mange slike turer før, og du merker at du står støtt på gulvet i båren når man ferdes på det friske havet. Er været ruskete sies det at fiskelykken er bedre, likevel er det godt å kunne ta seg en tur inn i varmen for å myke opp stive fingre.

Fiskestengene er festet til ripa, som en flaggborg som ruver mot himmelen. Ivrig griper man en stang og lytter til snøret om raser ned i dypet. Det tar lenger enn man husker før snøret er på plass. Så venter man. Slår av en prat og deler gamle fiskehistorier. Plutselig napper det, og spenningen stiger i takt med lyden av snøret som jobber seg tungt tilbake på snella. Det kjennes stort og blikket står støtt ned i det mørke havet. Alle er spent på hva som kommer til overflaten, er det en torsk, dagens største, større enn den som båten ved siden av nettopp fikk? Det blir raskt konkurranse mellom båtene og på egen skute. Kanskje er dere en større gruppe på tur med flere båter? Uansett vil jo man helst være den som får den største torsken. Det napper ofte og lydnivået, stoltheten og iveren stiger. Man føler mestring og minnes barndommens fiskeglede. Fangsten sløyes og sultne måker avslører de båtene som har lykkes på havet.