En topografisk matopplevelse på en velkjent adresse

Apotekergata No. 5

Åpen for lunsj & middag tirsdag - lørdag 18 - 22

Det gamle pakkhuset Apotekergata No. 5 er i dag en restaurant, en matbar og en cocktailbar – og på solrike dager en lekter hvor du kan nyte lokal sjømat.

No. 5

Den norske naturen er både hensynsløs og krevende. Men den er også sjenerøs. Som kokker er det vanskelig å ikke bli begeistret av den lokale bonden, fiskeren og jegeren. Som, til tross for de krevende forholdene, gir oss brutalt gode råvarer. Med dette som utgangspunkt, ønsker vi å vise deg hva det Sunnmørske kjøkken kan være. Fra høyeste topp til dypeste hav - og alt i mellom.

Vi vil gi deg en topografisk meny. En meny der naturen dominerer, og årstider dikterer. Vi håper vi har lykkes med å gi våre produsenter den oppmerksomhet og respekt de fortjener, presentert gjennom teknikker, ingredienser og inspirasjon fra hele verden.

Butikken

Butikken er matbaren hos Apotekergata No. 5. Det lille lokalet på hjørnet, hvor kaviar og champagne alltid ligger på kjøl.

Her trenger du hverken å bestille bord eller å stryke skjorten for å komme innom. I denne matbaren serverer vi snacks og à la carte meny fra restauranten No. 5. Du finner selvsagt også drinkene fra Arkivet Bar.

Lekteren

Lekteren er vår uteservering idyllisk plassert i Brosundet i Ålesund. Det er ikke hver dag de klimatiske forutsetningene tilsier at man kan sitte ute her oppe på nordvest kysten, men de dagene det ligger til rette for dette finnes det ingen andre steder du heller vil være. Det hele oppsummeres best med tre små ord: sol, skalldyr og bobler.

Arkivet Bar   

Et håndplukket utvalg av det beste vi har funnet innen vin, øl, champagne, brennevin og cocktails. Arkivet Bar henter navnet sitt fra den lokale kjøpmannen Peder Devold, som i det herrens år 1907 hadde kontoret sitt på denne adressen. Selve lokalet som baren ligger i nå, var til dels den gang arkivet hans. I vår tid har dette blitt et etablissement som tar håndverket bak gode drinker og cocktails på alvor.

Restaurant

Apotekergata No. 5

Åpen mandag – lørdag 12 - 22