Fisketur i vinterferien

Det er noe helt spesielt når fiskebåtene samles for vinterfiske for å høste en av naturens beste delikatesser.

Spenningen, konkurransen og samværet er en eventyrlig opplevelse. Og treffer man på riktig dag er Borgundfjordfisket en av Ålesunds mest spennende tradisjoner. 

Daglige turer torsdag til søndag i vinterferien

Fisketur 700,- per person

Avganger 20. - 21. februar, 25. -28 februar og 4. - 7. mars kl 15. Turen går fra Dronning Sonjas plass i Ålesund sentrum og varer 3 timer.

Du blir møtt av vår kaptein som er klar for å ta dere med på tur. Praten sitter løst og man blir oppdatert på vær og vind og dagens sladder mellom båtene. Etter å ha blitt kjent med sikkerheten ombord og fått tilbud om å låne varme dresser, går turen ut dit fiskelykken skal være størst. Det er lett å la seg distrahere av den mektige naturen og utsikten mot byen og fjellene. Båten har vært med på mange slike turer før, og du merker at du står støtt på gulvet i båren når man ferdes på det friske havet. Er været ruskete sies det at fiskelykken er bedre, likevel er det godt å kunne ta seg en tur inn i varmen for å myke opp stive fingre på noe godt å drikke.

Fiskestengene er festet til ripa, som en flaggborg som ruver mot himmelen. Ivrig griper man en stang og lytter til snøret som raser ned i dypet. Så venter man. Slår av en prat og deler gamle fiskehistorier. Plutselig napper det, og spenningen stiger i takt med lyden av snøret som jobber seg tungt tilbake på snella. Det kjennes stort og blikket står støtt ned i det mørke havet. Alle er spent på hva som kommer til overflaten, er det en torsk, dagens største, større enn den som båten ved siden av nettopp fikk? Det blir raskt konkurranse mellom båtene og på egen skute. Kanskje er dere en større gruppe på tur med flere båter? Uansett vil jo man helst være den som får den største fisken. Det napper ofte og lydnivået, stoltheten og iveren stiger. Man føler mestring og minnes barndommens fiskeglede. Fangsten sløyes og sultne måker avslører de båtene som har lykkes på havet. 

Private turer for grupper Tilgjengelig hele året på forespørsel
Bekledning Varme klær, gode sko, lue og hansker hvis det er kaldt.
Smittevern Sikkerheten til våre gjester kommer alltid i første rekke. For å opprettholde myndighetenes krav og råd til smittevern i forbindelse Covid-19, er det kun mulig å reservere et begrenset antall plasser online. Ta kontakt med oss på hello@62.no dersom du ikke får bestilt ønsket tur på websiden. Vi hjelper deg med å sjekke ledige plasser på den valgte avgangen.