En storslått høstopplevelse

Magisk natur som bader i høstfarger, spektakulære omgivelser og en pause fra hverdagen i rolige omgivelser — slik er høsten på Sunnmøre hos Storfjord Hotel.

Se for deg et hotell på nordvestkysten av Norge. Et sted omkranset av skogen med spektakulær utsikt over vakre Storfjorden, designet for å formidle norske tradisjoner med moderne komfort. Et av Norges mest luksuriøse hotell som har blitt formet over tid med et utrettelig fokus på detaljer som inspirerer reisende fra hele verden. Et sted for å oppleve spektakulære Sunnmøre og som gir deg ro og et pusterom fra en hektisk hverdag.  

Dag 1

Allerede på innflygningen til Ålesund vil du oppdage hvorfor den er kåret til Norges vakreste. Ålesund og Sunnmøre et et område som er kjent for sine vakre og urørte naturopplevelser, trange fjorder og majestetiske Sunnmørsalpene. Og besøker du oss om høsten blir du belønnet med en symfoni av høstfarger, blendende fjordlys og et vandrende dyreliv.  

Med et varmt smil fra vår sjåfør tar vi imot deg på flyplassen og i hotellets egen bil tar vi deg med til Storfjord Hotel.  


På Storfjord Hotel venter en opplevelse du ikke finner andre steder. Bak håndlaftede vegger hos vårt familieeide hotell finner du en vennlig atmosfære, et sted hvor ro og hvile dominerer. Husene er håndlaftede og bygget med samme massive tømmer som du finner i skogen utenfor. Som gjest vil du oppleve oppmerksomheten som er lagt i alle detaljer. Et sted for inspirasjon hvor norske tradisjoner møter moderne design og komfort. Romslig luksus er standard for alle rom, som alle har spektakulær utsikt over Storfjorden, tunet eller omkringliggende skog.

Dag 2

Når bladene får farger som minner om vin og safran, og luften får den velkjente krispe følelsen, lengter man etter å nyte naturen på sitt aller vakreste. Og hva er vel bedre enn å utforske omgivelsene til hest. Opplev en uforglemmelig guidet tur og la deg forføre av samspillet og det umiddelbare vennskapet som knyttes mellom hest og rytter.

Der hvor hotellet møter skogen finner du vår velvære. Følg stien og stig inn i en fredfull oase av deilige lukter og delikat interiør. Kjenn solen eller myke regndråper i ansiktet i vår utendørs jacuzzi og ta inn den magiske følelsen av å være omgitt av varmt vann og krystallklar luft. Spander på deg en av våre behandlinger og vask bort alt stress i våre innendørs og utendørs dusjer. Vår sauna er det beste for såre muskler som fortjener hvile mens du tar inn utsikten av skogen utenfor. 

Det er tid for middag og hotellbilen tar dere med til Ålesund og en av byens mest anerkjente restauranter, Restaurant Apotekergata No. 5. Lokalisert i et historisk pakkhus midt i sjarmerende Brosundet i Ålesund sentrum venter en lokal matopplevelse basert på lokale tradisjoner og internasjonale impulser. Her kan du velge mellom små og store retter som enkelt kan deles, mikses og settes sammen akkurat som det passer deg best. Men du kan også velge kjøkkensjefens personlige smaksmeny satt sammen av det beste som er tilgjengelig akkurat denne dagen. Og siden Ålesund er Ålesund kan du plutselig oppleve at kjøkkenet åpner vinduet og tar imot ferske reker direkte fra fiskebåten utenfor. 

Dag 3

Man kan ikke la være utforske fjordene når man besøker Sunnmøre. Og dette er dagen for å oppleve to av Norges mest spektakulære fjorder med hotellets egen båt og lokale kaptein. Fra hotellet går turen først gjennom verdensarvområdet Geirangerfjorden, hvor vi besøker vakre fossefall og historiske fjellgårder, til Geiranger og videre til den vesle fjordbygda Hellesylt.

For lunsj vil dere bli hentet av vår veteranbil og kjørt fra Hellesylt gjennom en av Norges vakreste dalfører til Øye. På eventyrlige Hotel Union Øye serverer vi en nydelig 2-retters lunsj i hotellets herskapelige spisesal. Nyt sesongens lokale råvarer i fortryllende omgivelser og la deg forføre av stedets historie og et sjarmerende vertskap. 

Minnerike utsikter som gjør noe med deg.

Når kvelden kommer vil du finne ro foran den sprakende peisen på Storfjord Hotel. Hygg deg med gode samtaler eller nyt en stille stund hvor tankene får samle et mangfold av inntrykk fra dagens eventyr. Når sulten melder seg kan du være trygg på at kjøkkenet har gjort seg flid med å foredle sesongens beste råvarer til en meny som hyller norske tradisjoner med et forfriskende øye mot fremtiden. Vårt mål er at minnet om Storfjord Hotel for alltid vil ligge på smaksløkene dine. 

Dag 4

Sunnmøre med sine trange fjorder og ruvende tinder er et fantastisk skue fra luften. Med hotellets eget helikopter tar vi deg med på helikoptertur for å utforske de mest spektakulære utsikter området vårt har å by på. Naturopplevelser som isbreer, fjorder, åpent hav og kjente landemerker vil garantert gi deg minner for livet.

Som en del av helikopterturen lander vi på en øy ute i havet for en fantastisk lunsj som bugner av havets delikatesser. Her har kokkene selv høstet dagens fangst fra havet utenfor som serveres på et langbord med en utsikt som vil ta pusten fra deg. Sammen med et håndplukket utvalg drikke inviterer vi deg til å nyte et måltid før øya kan utforskes og du lærer mer om det som er en sentral del av vår rike kysthistorie.

Tilbake på Storfjord Hotel inviterer vi deg til å utforske omgivelsene på eiendommen. Følg stien, og du vil finne hotellets egen lavo hvor vi serverer noe godt å drikke før kvelden avsluttes med middag på hotellet.

Dag 5

Ingenting er bedre enn å starte dagen med en god frokost. Og vi serverer et håndplukket utvalg av våre favoritter. En kopp kaffe smaker ekstra foran peisen med utsikt over Storfjorden og Sunnmørsalpene. Dette er dagen hvor vi skal utforske Jugendbyen Ålesund og oppleve kysten og havområdene med våre båter. 

Ålesund ligger kun 30 minutter med bil fra Storfjord Hotel og er av National Geographic kåret til en av verdens vakreste havnebyer, mye på grunn av sin høye konsentrasjon Jugend arkitektur.

Etter en guidet tur gatelangs i Ålesund møter møter dere vår kaptein som er klar for å ta dere med på havrafting. Dette er trolig den morsomste og mest spennende måten å komme tett på naturen og det rike dyrelivet ute på åpent hav. Her får dere en tur fylt med historiefortelling, adrenalin og en og annen lokal skrøne. For kysten og øyområdene rundt Ålesund har sett og opplevd så mangt, nok til at både både bøker og hoder fylles av et utall gode historier.

Salt sjø og frisk luft på åpent hav gjør en skikkelig sulten. Stemningen blir derfor god når man stopper for lunsj på sjarmerende Skotholmen. På den vesle holmen ute i havgapet finnes en sjømatrestaurant med en utsikt som vil bergta deg. Så snart du ankommer brygga blir du tatt varmt imot av kjøkkensjef Magnus som med sin restaurant har den lille øya helt for seg selv. Og gjennom maten du får servert vil du raskt forstå at han elsker dette magiske stedet og råvarene den så raust gir tilgang til.

Tilbake på Storfjord Hotel ligger alt til rette for å nyte den siste kvelden før reisen går videre. Synk ned i en stol foran bålpannen og kjenn varmen fra mykt saueskinn og de knitrende flammene, mens du ser utover fjorden for aller siste gang. La deg inspirere av en bok du finner i bokhyllen vår, de er alle håndplukket av vår eiere, eller kanskje du vil prøve deg på et av våre svært så engasjerende puslespill? Lytt til naturen og la tankene vandre. Vår omtanke og personlige service inviterer til en deilig stund og et pusterom. 

Dag 6

Morgenens første kaffe nytes i sengen mens tankene vandrer gjennom de siste dagers opplevelser. Dette er dagen for å reise videre. Hvor vi sier hjertelig takk for besøket og håper at vi sees snart igjen. Vi håper at høsten på Sunnmøre har inspirert deg til å komme tilbake og oppleve en ny sesong her hos oss. For vi er heldige som har fire årstider, hvor man kan oppleve hvor vakkert alt endrer men likevel på mange måter er det samme. 

Hotellets bil venter og vi vil kjøre deg trygt til Ålesund Lufthavn Vigra for hjemreise eller dit hvor nye eventyr venter.

STORFJORD HOTEL

62°NORD - Purveyors of the Finest Bespoke Nordic Travel Memories

Dreaming of a luxury adventure in the fjords of Norway? We would love to hear from you.