Laget med kjærlighet og epler fra hagen.

Det er få ting som smaker så godt som varm epleterte rett fra ovnen. Ingeborg på Storfjord Hotel deler sin beste oppskrift på hjemmelaget terte med norske epler. Knasende, flakende paibunn med fløyelsmyk vaniljekrem og søte epler. En favoritt hos hele familien.

Til bunnen

300 gram hvetemel
200 gram mykt smør
100 gram melis
1 egg

Varm ovnen til 175°C. Kjør alt i en mikser, men bare akkurat slik at det blander seg, ikke jobb for mye med deigen. Legg den på kjøl i minst 1 time. Bak tertebunnen ut i en terteform, legg et bakepapir med tørkede erter oppå bunnen, stek den ved 175°C i ca 20 min. Ta av bakepapiret og etterstek bunnen til den er gyllen, ca 10 min.

Til fyllet

3 epler
kanel
sukker

Vaniljekrem
5 dl melk
50 gram melis
3 eggeplommer
35 g maisenna
Vaniljestang

Bland maisenna, eggeplommer og melis ut i litt av melken. Kok opp resten av melken sammen med vaniljestangen, frø og stang. Bland alt og gi det et oppkok. Ta ut vaniljestangen og avkjøl.
Fordel den avkjølte vaniljekremen i tertebunnen, rens og del epler opp i fine skiver, dander dem oppå vaniljekremen. Strø på kanel og sukker før terten bakes i ovnen på 175°C i 15 min. Ta terten ut av ovnen og pensle med sukkerlake kokt på 1 del sukker og 1 del vann. Nyt.