Påskeharer med vaniljekrem

Disse bollene er ikke bare søte og se på men smaker utrolig godt. Perfekt til frokost eller lunsj i påsken. Ta med i matpakken og nyt de utendørs, eller hva med å lage en hyggelig piknik inne?

Vi har bakt bollene med tangzhong jevning som gjør dem ekstra luftige og myke. Akkurat som en påskehare.

Kos deg med hjemmelagde boller som er enkle å bake

Tangzhong jevning

60 g hvetemel
300 g melk

Rør sammen melk og mel i en kjele og varm opp på medium varme under stadig omrøring til blandingen blir tykk. Avkjøl til romtemperatur.

Ingredienser

Tangzhong jevning
700 g hvetemel
150 g sukker
1 pk gjær
1,5 ts kardemomme
1 ts vaniljesukker
1/4 ts salt
1 egg
260 g ekstra lettmelk
110 g romtemperert smør i terninger
1 egg til pensling
1 pakke vaniljekrem (ferdig eller hjemmelaget)

Fremgangsmåte

Bland sammen mel, sukker, tørrgjær (hvis du ikke bruker fersk gjær), kardemomme, vaniljesukker og salt i en bolle. Varm melken til den er cirka 40 grader i en kjele, litt varmere enn finger temperatur, rør inn egget. Hvis du bruker fersk gjær (og ikke tørrgjær) smuldrer du den og rører inn i den varme blandingen. Bruk en kjøkkenmaskin på lav hastighet for å blande den varme og kalde blandingen, ca 10 minutter. Tilsett det myke smøret og elt videre i ca 10 minutter. Dekk til med klede og la det heve til dobbel størrelse. 

Kna sammen deigen og del den opp i 15 like emner. Rull hvert emne til pølser og lag en snurr slik at de formes som påskeharer. Legg dem på et stekebrett med bakepapir. Etterheves i cirka 30 minutter, før du pensler med et sammenpisket egg og legger en skje vaniljekrem i midten av snurren. Stek dem midt i ovnen på 220 grader til de blir gylne, cirka 12 min. Nyt.

Noen tips

Deigen er ganske klissete noe som gjør at de blir ekstra saftige. Du bør derfor ikke tilsette mer mel i deigen, men heller bruke litt mel i hendene når du former bollene. Du kan også bruke mandler eller rosiner for å lage øyner på påskeharene.

God baking.