Risotto med ramsløk og asparges fra Galis

En frisk og varmende risotto er blant våre favoritter på Apotekergata No. 5. Gjennom alle sesonger sanker vi fra naturen, og det er også der vi henter inspirasjonen til å skape nye smaker. De første ramsløkskuddene er inspirasjonen bak denne deilige risottoen - satt sammen av selvplukket ramsløk, asparges fra Galis og Høvding Sverre fra Orkladal Ysteri.
Ramsløk, som også blir kalt Nordens hvitløk på grunn av smaken og egenskapene, er nydelig til matlaging. Ønsker du å sanke ramsløk selv finner du den oftest i skyggefulle bar- eller løvskoger langs kysten, hvor vinteren er ganske mild. Og har du først funnet ramsløk, anbefaler vi å notere stedet. Ramsløken kommer nemlig igjen på samme sted hvert år. Sankesesongen er kort og starter vanligvis i begynnelsen av mai og strekker seg til juni takker for seg. Er du heldig, som på Sunnmøre, kan du finne ramsløkskudd allerede i april.