Sommer på Sunnmøre

Det sies at en god reise først gjør deg målløs, og deretter gjør deg til en historie-forteller. En reise på Sunnmøre vil gjøre deg målløs i både dager og uker. Sommeren er på vei, og vi vet at du sitter og lurer på hva du skal planlegge.

Å reise ut av landet ligger fremdeles en liten stund foran oss og det er her vi kommer inn, som tilbyder av eksklusive eventyr i den delen av landet som ligger rundt den 62. breddegrad ut mot havet. Lange dager der sola går ned rundt midnatt og stiger opp igjen bare noen timer senere. Lyset, det stadig forandrende lyset, som speiler seg i fjorden og gir kontraster til fjellene. Sunnmøre har tusenvis av høydemeter med utsyn og god plass. Kilometervis med strandlinje på holmer og skjær og i fjordarmer som strekker seg langt inn i landet.

Sunnmøringer bruker ull innerst både sommer og vinter, da sommeren er flyktig og kan vare timer, en dag, kanskje to eller tre ytterst ved kysten om man er heldig.

Når kaldfronten kommer fra havet er det ytterst på Sunnmøre den treffer først, rett nord for Stadt, og når havtåka kommer sigende og du kjenner den som et gufs i nakken, vet du at det er på tide å trekke innover i fjorden for noen soldager til. Da er Øye et fint sted, ved foten av Slogen, innerst i en fjordarm, et samfunn bygd rundt et eventyrslott. Her har konger og dronninger kommet før deg og Keiser Wilhelm har gitt sitt navn til et eget rom.

Å legge sommerferien til Sunnmøre er begrunnet i ønsker om opplevelser, eventyr, stadig skiftende landskap og stadig skiftende vær. Her er du nær havet og nær fjellet, alt på samme tid og med de mulighetene det gir for opplevelser. Du kan padle kajakk før frokost, ta en RIB-tur før lunsj, og være på fjellet før sola går ned. En broket forsamling av familiemedlemmer med ulike ønsker på tvers av interesser og generasjoner kan her finne aktiviteter både samlet og hver for seg. Sunnmøre er kvalitet foran kvantitet. Eventyr. Utfordringer. Nært, men likevel fjernt.

Råsa (stien) dere skal følge opp fjellet går dere ofte alene, gjerne med en våre lokale venner som tilrettelegger og gir råd underveis, leder vei, og holder flokken samlet. Kommer dere kjørende er veien en opplevelse i seg selv, siden flere av landets nasjonale turistveier ligger her, eller på veien hit.

Bo på et av våre hoteller og opplev Sunnmøre i sommer