Bind sommerens vakreste blomsterkrans

Sommeren byr på de vakreste blomsterenger og alle kan binde sin egen krans. Bær den gjennom lyse sommernetter eller bruk den som dekorasjon når du dekker bord til hyggelige sammenkomster.

En gammel historie forteller at det var husmor sin oppgave å vekke åkeren til liv Jonsokkvelden. Før kveldens fornøyelser gikk hun ut på markene og plukket noen av de peneste markblomstene hun kunne finne og bandt dem sammen i en krans. Med kransen på hodet vandret hun langsomt rundt i åkeren mens hun sang for å vekke åker og eng.

Slik binder du din egen krans:

Plukk de blomstene du liker aller best men pass på at stilkene er lange slik at de blir festet godt. Ta gjerne med noen fine strå og la deg friste til å bruke mange ulike farger.

Legg første blomst i hånden og start gjerne med å bruke en med litt kraftig stilk. Legg deretter andre blomst på tvers, snurr stilken rundt den første og «lås» blomsten med å vende stilken over foran blomsten og legg den parallelt med stilken til første blomst.


Fortsett på samme måte til kransen har ønsket lengde. Vårt tips er å bruke rikelig med blomster og tålmodighet, da blir den ekstra stor og fyldig.

Når kransen har fått ønsket lengde, prøv den gjerne rundt hodet så du er sikker på at det passer, fester du den ved å legge endene sammen og knytte med et sterkt strå eller en hyssing. For å bevare kransen best mulig anbefaler vi å spraye den med litt vann og la den ligge i kjøleskapet frem til den skal brukes.