Eltefritt brød

Dette brødet fra kjøkkenet på Storfjord Hotel er det enkleste og beste du noensinne vil bake. Og det passer perfekt til frokosten på late sommerdager.

Vi elsker å inkludere ulike smaker i brødene våre og bruker gjerne det vi har tilgjengelig og som er i sesong, men alltid ferske urter fra kjøkkenhagen. Så bli inspirert av det du har tilgjengelig og prøv nye smaker.

Dette trenger du:

350 g hvetemel
250 g sammalt hvete grovmalt
½ ts tørrgjær
1 ts salt
1 ss Storfjord honning
5 dl vann
1 mellomstor potet
1 ss finkuttet fersk timian

Slik baker du:

Ha alle tørre ingrediensene pluss urtene i en bolle og bland godt. Rør honningen ut i lunket vann, riv poteten og tilsett dette i melblandingen. Rør så deigen raskt sammen med en slikkepott.Deigen skal være klissete, men ikke flyte utover. Juster eventuelt med litt mel. Dekk bakebollen med plast å la den heve på benken til dagen eller 12-15 timer.

Sett en støpejernsgryte med lokk i kald ovn og forvarm med gryten inni til 250°C. Strø mel på benken og hvelv deigen ut, brett brøde noen ganger inn mot midten og snu hele brødet, slik brettekantene blir ned. La den heve i ca 1,5 t.

Når brødet er ferdighevet, tar du den varme gryten ut av ovnen og brødet hvelves oppi gryta, pass på at brettekantene, på med lokk og sett gryta tilbake i ovnen. La brødet steke i 30 min, før du skrur ned ovnen på 200°C, tar av lokket og la brødet steke videre i ca 10 min. Avkjøl på rist.

Nytes mens det fortsatt er litt lunt og gjerne med litt Storfjord Hotel honning, brunost, ditt favoritt syltetøy, eller Røros smør. Akkurat slik vi liker det best. God sommer-frokost.