Våre favoritturer

Sunnmøringer har alltid søkt mot fjellene og naturen for inspirasjon og rekreasjon. Mestringen og følelsen når du endelig når toppen gir minner for livet. Ingen andre steder i verden finner du så bratte fjell som stiger opp fra de trangeste fjorder. Sunnmørsalpene er godt kjent blant fjellfolk, og blir trukket frem som den uoppdagede perlen for de som søker det helt unike. Kombinasjonen av endeløse området med tinder og utsikten til et vakkert landskap med smale dype fjorder finner du neppe andre steder i verden. Sunnmørsalpene er et fantastisk utgangspunkt for toppturer og fjellturer. Turene kan du gjøre på egenhånd eller med vår lokale guide. 

For gjester på våre hoteller tilbyr vi turer med privat guide. Turen din vil bli skreddersydd etter værforhold, personlige preferanser og spesielle ønsker.

Slogen 1564 moh

Midt blant Sunnmørsalpene ligger majestetiske Slogen. Den store fjellpioneren Slingsby benevnte den som den vakreste fjelltoppen i Norge, Norges Dronning, og den er en soleklar favoritt blant mange fantastiske fjellturer i Norge. Utsikten fra toppen tar bokstavelig talt pusten fra deg. Toppen er like attraktiv for hvermannsen som for de mest erfarne fjellfolkene. Blant bøkene på Hotel Union Øye finner du «The Climbers book». Her kan du lese om de aller første tindebestigernes ruter til toppen og deres utforsking av tindepanoramaet rundt Hjørundfjord. Til tross for sitt spisse og bratte utseende er toppen relativt enkel å bestige. Fra toppen har du et fantastisk skue til tindene rundt og de irrgrønne dalene dypt nede ved Hjørundfjorden.

+
Hotel Union Øye start
Slogen 1564 moh

Slogen fra Hotel Union Øye

Nivå: krevende

Sesong: juni til september

Lende: 3,7 km en vei

Varighet: 4-5 timer

Rundtur Urkeegga 1021 moh

Urkeegga er en spektakulær rundtur over en egg og to fjelltopper Klokkskollen og Maudekollen. Du går i alt i overkant av 800 høydemeter og Maudekollen er det høyeste punktet på 1021 moh. Bli med til tindelandskapet i Norangsfjorden, der Slogen er nærmeste nabo. Her kan du gå og nyte magisk utsikt over fantastiske Sunnmøre og Hjørundfjorden med tinder på ene siden og fjorden på den andre. Stien er god og bra merket, og du velger selv om du vil starte rolig og ta den tøffe kneika ned til slutt, eller gå motsatt vei, starte tøft og avslutte rolig.

Langsæterdalen
Maudekollen 1021 moh
Klokksegga 944 moh

Urkeegga

Nivå: hard

Sesong: juni til oktober

Lengde: 9,2 km rundtur

Varighet: 6 timer

Saksa 1073 moh

Saksa har fått navnet sitt etter formen på fjellet slik det ser ut fra Øye. Dette er en av de lavere toppene i Hjørundfjord, og det betyr at du kan gå den uten å vasse i snø allerede fra Juni. Dette gjør den til en av de mest populære turene i området. Saksa har tre topper, og stien fra Urke tar deg først til den sørlige toppen hvor du blir belønnet med den mest spektakulære utsikten. På veien ned anbefaler vi deg å ta en kort stopp på Bentebu for en rast og fantastiske bilder.

+
Bentebu
Saksa 1073 moh

Saksa fra Urke

Nivå: medium

Sesong: mai til oktober

Lengde: 3,5 km en vei

Varighet: 3-4 timer

Kontakt oss

Opplev Ålesund & Sunnmøre

Ønsker du en skreddersydd opplevelse med våre hoteller og aktiviteter hører vi gjerne fra deg.