Varm sjokolade

Vi har fått Kjøkkensjef Stig til å gi oss sin beste oppskrift på varm sjokolade. Akkurat slik vi serverer den i Butikken hos Apotekergata No. 5.

Smaksett med dine favoritter. I denne oppskriften har Stig brukt tonkabønner, vanilje, kanel og sjokoladepepper. Det viktigste er gode råvarer og ekstra god sjokolade. Du finner mye godt i hyllene hos Butikken.

8 dl helmelk
4 spiseskjeer brunt sukker
½ vaniljestang
½ tonkabønne
1 kanelstang
2 kvern sjokoladepepper
200 gram mørk Valrhonasjokolade

fløte pisket til krem

Kok opp melk, sukker og krydder i en tykkbunnet kjele og la det trekke i 10 minutter for å sette smak. Pisk inn Valhronasjokolade og sil av krydderne. Serveres rykende varm med fløyelsmyk krem og revet sjokolade.