En reise mellom fjord og fjell på Sunnmøre

Så fort du ankommer Ålesund Lufthavn Vigra vil du bli møtt med et vennlig ansikt på flyplassen. Og etter en kort kjøretur står du plutselig foran det som trolig er den største åpne peisen du noen gang har sett. Man kan fort tilbringe flere timer med ikke annet enn å stirre inn i de sprakende flammene mens du nyter noe godt å drikke og kjenner at stresset fra hverdagen slipper taket.

Hotel Brosundet i Ålesund er første stopp på reisen. Et designet hotell som umiddelbart får deg til å føle deg som hjemme.

Rommet ditt er delikat, romslig og med utsikt mot Brosundet eller sjarmerende Apotekergata med sin vakre Jugendarkitektur. Fellesområdene er delikate og inviterer deg til å sitte ned. Mens du vandrer gjennom husene, på vei til å utforske byen, kan du nyte et håndplukket utvalg kunst som henger på veggene. 

Ålesund er en av verdens vakreste havnebyer.

Jugendbyen Ålesund er kjent for sin vakre arkitektur og nærhet til fjordene, Sunnmørsalpene og åpent hav. 

Her kan du padle i kajakk gjennom sentrum, eller kanskje du har lyst å prøve SUP sightseeing med en take away kaffe? Ålesund er hjem til verdensmester Jacu Kaffebrenneri, så husk å ta med en kopp fra Hotel Brosundet.

Vandre de 418 trappetrinnene til utsiktspunktet Fjellstua fra byparken i Ålesund sentrum og nyt utsikten fra toppen. Turen blir enda mer interessant sammen med en guide. Visste du at fjordlyset på Sunnmøre stadig endrer seg i takt med skiftningene i været? Dette inspirerer kunstnere og fotografer fra hele verden. Vi anbefaler et besøk hos KHÅK Kunstgalleri og Jugenstilsenteret.

Etter å ha vandret gatelangs frister det med noe spennende i glasset og den gode samtalen med lokale. Arkivet Bar ligger i Apotekergata No. 5. Her finner du en nøye utvalgt vinliste som bringer frem et smil hos alle som er glad i god vin, håndlagde cocktails og et spennende utvalg brennevin, stedet er kjent som det beste i byen. Baren deler samme adresse som Restaurant Apotekergata No. 5 som serverer topografiske smaksmenyer, og er den perfekte avslutning på en hyggelig dag.

Apotekergata No. 5

En topografisk matopplevelse på en velkjent adresse.

Det gamle pakkhuset Apotekergata No. 5 huser i dag en restaurant, en matbar og en cocktailbar – og på varme dager en lekter hvor du kan nyte lokal sjømat.

Les mer
arrow_right_black

Start dagen med lukten av hjemmelaget brød og et interiør som gir følelsen av å være i et hyggelig kjøkken. Se byen våkne til liv og kjenn på spenningen for en ny dag når du ser hotellets båter utenfor vinduet. Det er tid for å oppleve kysten og det åpne havet og Wildlife Sea safari er den perfekte kombinasjonen av adrenalin, historiefortelling og sightseeing.

Wildlife Sea Safari  

Dressed up in a warm suit and goggles your deep sea rafting adventure begins. Visit a seal colony and the birds and puffins at Runde Island. Listen to stories told by our captain and feel the wind in your face. We recommend to make the most of your trip with a cultural stop at Devoldfabrikken and a remote lunch experience at Skotholmen island.

Ålesund og Sunnmøre er trolig et av verdens beste områder for spektakulære helikopterturer. Og ønsker du en luftig opplevelse er dette noe du bør få med deg når du besøker oss. Turen med helikopter fra Devoldfabrikken til Hotel Union Øye en en magisk reise over kneisende tinder og trange fjorder i Sunnmørsalpene og Hjørundfjord.

+
Ålesund Town
+
Devoldfabrikken culture and shopping
+
Runde Island wildlife sea safari
+
Skotholmen Island lunch spot
+
Hotel Union Øye      helicopter ride

Hotel Union Øye   

I den vesle fjordbygda Øye ved Norangsfjorden finner du et av Europas mest herskapelige hotell. Det har vært et sted hvor reisende har kommet for å finne god mat og hvile i eventyrlige omgivelser siden 1891.

Mens du tar inn den spesielle atmosfæren på rommet ditt, som alle er individuelt designet, vil du bli bergtatt av alle historiske detaljer. Navngitt etter kjente personer som har bodd her er det lett å la seg inspirere av forfattere, fjellfolk, artister og kongelige. Nyt en hyggelig middag i hotellets spisesal og lytt til spennende historier fra fordums tider fortalt av vertskapet. En god natts søvn finner du i våre myke senger før du våkner opp til en ny dag. 

En dag med aktiviteter og opplevelser i Hjørundfjorden og Sunnmørsalpene.

Hjørundfjord

Gjør som Sunnmøringen og finn ro og inspirasjon i naturen. Opplev fjorden med kajakk og utforsk den spektakulære naturen, Norangsdalen og Sunnmørsalpene til fots eller på sykkel. Kanskje ønsker du å lufte tankene med å bestige en av Sunnmørsalpenes mest spektakulære topper? Ta følge med en av våre guider, belønningen av utsikten på toppen vil bergta deg.

Ta en velfortjente pause og nyt en utendørs lunsj foran det sprakende bålet. For mange er dette dagens høydepunkt.

Hjørundfjord

Reisen fortsetter fra Hotel Union Øye gjennom en av Norges mest spektakulære fjorder, Hjørundfjorden, til Storfjord Hotel. På båtturen gjennom fjorden vil du bli guided av vår kaptein, fortalt spennende historier og vi deler vår kunnskap. Du vil fort forstå hvorfor vi elsker Sunnmøre så mye som vi gjør. 

Gårdsbesøk i Storfjorden

Møt det sjarmerende ekteparet som bor i den vesle fjordbygda Glomset. De lever av alt som de høster, fisker og fanger i områdene rundt Storfjord Hotel. Få et sjeldent innblikk i norske mattradisjoner, håndverket og smakene som serveres på gården.

A slow life hideaway

Storfjord Hotel   

Bak håndlaftede vegger får du en opplevelse du ikke finner andre steder. Et pusterom beliggende på en åsside med utsikt over Storfjorden og Sunnmørsalpene.

Der er så mange gode grunner til å oppleve mer av Norge. Møtet mellom nye mennesker og ny kunnskap om et områdes suksess og utfordringer, vennlighet og sjel. På din reise gjennom Sunnmøre vil du bli kjent med lokalbefolkningen og få nye venner. Du vil lære om Sunnmørske tradisjoner og egenart og vi vil dele kunnskap med hverandre. Når du våkner opp til frokost på turens siste dag vil du kanskje føle at du ønsker være lenger. Mange sier at de har sovet sin beste natt på Storfjord Hotel, noe som gjør det ekstra vanskelig å stå opp om morgenen. 

Ikke kast bort dyrbar tid med kjedelig transport. Hvorfor ikke gjøre det meste ut av den siste dagen med båttur for å utforske kysten og havet utenfor Ålesund.  

Den perfekte avskjed

Hvis farvel noen gang skal oppleves som ekstra kjekt, så må den gjøres som en aktivitet. Reis med båt fra Storfjord Hotel til en eksotisk fyropplevelse ute på havet. Nyt en deilig lunsj med dagens fangst av skalldyr med tilbehør mens du kjenner  den fiske sjøluften mot ansiktet og hører bølger som treffer land. Husk å ta noen dype drag frisk sjøluft før reisen fortsetter til flyplassen og turen fortsetter til din nye destinasjon.

Kontakt oss

Opplev Ålesund & Sunnmøre

Ønsker du en skreddersydd opplevelse med våre hoteller og aktiviteter hører vi gjerne fra deg.

Sunnmøre

Kjekt å vite

Høyeste fjell moh 1 999
Lengste fjord km 33
Antall lokale som bor her 145 167