Båtturer

Reis sjøveien gjennom spektakulære Hjørundfjorden og verdensarvområdet Geirangerfjorden.

La oss ta deg med til vakre fossefall, historiske fjellgårder og urørt natur. Opplev havet og kysten med sitt rike dyreliv og spennende kystkultur. Vi tilbyr turer med og uten guide.

Geirangerfjorden

På sjøen slipper man å ta hensyn til rushtrafikk og fergetider, fra Ålesund ytterst ved havet til den berømte Geirangerfjorden, hvor vi kan se gårder i fjellsiden hvor tiden har stått stille. Vi seiler innover Storfjorden, via Synnylvsfjorden før vi kommer inn i den trange, eventyrlige Geirangerfjorden hvor Disneyeventyret Frozen fant inspirasjon til sine kulisser og hvor vi kan være vitne til menneskers drivkraft på de utilgjengelige gårder som klamrer seg til fjellhyller og landtunger langsmed fjorden. Matvika der det ryktes at det vokste aprikoser i gode somrer, Skageflå høyt der oppe med utsikt over fjorden, fossefallene De Syv Søstre på nordsiden av fjorden, og Friaren rett imot, på sørsiden, før man innerst i fjorden finner bygda Geiranger.

Hjørundfjorden

For at reisen på Sunnmøre skal være komplett så må man oppleve det å bruke fjordene og ta sjøveien til opplevelser og overnattinger. Vi tar deg med innover fjorden slik eventyrere har foretrukket i alle år, uten trafikk og med stillheten på vannet for en mektig naturopplevelse. Inn Storfjorden, med et stopp på Trandal der kanskje verdens mest berømte huske befinner seg før vi tar deg videre inn den imponerende Hjørundfjorden, mellom mektige fjellmassiver, hvor Keiser Wilhelm har seilt før deg og ankret opp i bunnen av fjorden ved Hotel Union Øye.

Våre båter