Ålesund

Jugendbyen Ålesund er omtalt som Norges vakreste og har en lang og interessant historie.

Ålesund ligger spektakulært plassert på flere øyer, der fjordene og Sunnmørsalpene møter havet. 

ARKITEKTUR
Etter den ødeleggende bybrannen i 1904 ble byen gjenoppbygd i den særpregede jugendstilen som preger arkitekturen i sentrum. Vi anbefaler en tur til Jugenstilsenteret for å lære mer som byens arkitektur og historie. En byvandring gjennom vakre Kongensgate og Løvenvoldgata er et must når du er i byen.

KULTUR
Ålesund gjenspeiler lokalbefolkningens personlighet. Som besøkende vil du erfare at historien og det moderne bylivet lever side om side. Ålesund er preget av en historie knyttet til sjøfart og fiskehandel, men også av teknologi og fremtidsrettet næringsliv. Lokalbefolkningen er bereist noe som gjenspeiles i et rikt kulturliv som finner sin inspirasjon i lokale tradisjoner og internasjonale impulser.

KUNST
Ålesund og Sunnmøre har en natur og et særegent fjordlys som inspirerer mange kunstnere. Her finner du mange spennende utstillinger i flere kjente gallerier. Vi anbefaler en tur til KHÅK Kunstahall, Kunstmuseet KUBE, Rod Bianco Ålesund, Devoldfabrikken, Studio Hugo Opdal Flø og Alnes Opplevelsessenter. 

HOTELL MED SKREDDERSYDDE AKTIVITETER
VIL DU OPPLEVE MAGISKE SUNNMØRE?