Fjellturer

Sunnmøre er et yndet område for fjellturer og en favoritt for mange. Med utgangspunkt i våre hoteller er det kort vei til flere av Norges vakreste fjellturer.

Ålesund og Sunnmøre er det perfekte utgangspunkt for fantastiske fjellturer. Fra juni til oktober fylles hotellene med turglade gjester som søker naturopplevelser kombinert med gode matopplevelser, ro og hvile i særegne omgivelser.

Vertskapet deler villig tips og gode turforslag til alle som vil på kortere eller lengre turer, noen starter rett utenfor døren.

Unikt for Sunnmørsalpene er de flotte tindene som ruver seg opp fra fjordene. Utsikten på vei opp og ikke minst fra toppene er uforglemmelig og et minne for livet.

Hotell Union Øye har har side tidenes morgen huset noen av Norges fremste fjellpionerer. Den dag i dag kan du  lese deres beretninger i Climbers Book på hotellet. Her har kjente tindebestigere som Arne Randers Heen, Charles Watson Patchell, Torbjørn Krohn, Helge Hagen og William Slingsby  nøysom skrevet om sine oppdagelser i Sunnmørsalpene på 1800 og 1900 tallet. Bestig kjente topper som Slogen, Saksa, Urkeegga, Skårasalen, Blåbretindene, Blæja, Kvitegga, Randers Topp eller Kolåsstinden. Alle spektakulære turmål og hver av dem er en favoritt for mange. 

Storfjord Hotel er en opplevelse av de sjeldne. Her finner du storslåtte omgivelser og fine fjellturer rett utenfor hotelldøren. Utsiken mot fjord og fjell på idylliske Hautua er nydelig og en tur som passer for alle. Ønsker du lengre turer ligger Hjørundfjorden  med sine spekatkulære toppturer en times tid unna med bil.  

Hotel Brosundet ligger i hjertet av Ålesund men har likevel kort vei til noen av Norges vakreste fjellturer. For deg som ønsker en kombinasjon mellom byliv og vakre naturopplevelser er hotellet det perfekte utgangspunkt. Fra hotelldøren tilbyr vi private båtturer til tindepanoramaet i Sunnmørsalpene. Kun en time med båt eller et par timer med bil og du er midt i Hjørundfjorden. Men du trenger ikke reise langt for fine turer. Byfjellet Aksla med utsiktpunktet Fjellstua er et must når man besøker Ålesund. En kort biltur unna sentrum finner du også flotte fjelltuer som Sukkertoppen, Gødøyfjellet, Sulafjellet med  flere. Mulighetene er mange.

Hotellene fungerer like godt som en rundtur på Sunnmøre eller bo på ett og ha dette som utgangspunkt for å oppleve det beste av Sunnmøre.

Etter en dag på tur er det deilig å nyte kvelden foran peisen med noe godt i glasset. Gode samtaler med likesinnede og deres interessante historier er gode grunner til å la seg inspirere i vakre omgivelser. Etter en god natts søvn våkner du opp til en nydelig frokost før nye eventyr venter.

HOTELL MED SKREDDERSYDDE AKTIVITETER
VIL DU OPPLEVE MAGISKE SUNNMØRE?