fn983dhm.jpg

Havfiske

Bli med på fisketur og opplev naturen med sine stupbratte fjell, endeløse hav og nydelige kyst med holmer og skjær.

Ålesund er en by som sjarmerer fastboende like mye som tilreisende. Som Norges ledende eksporthavn for fisk og fiskevarer har vi en lang og stolt fiskerihistorie. 

Spesielt for Ålesund er nærheten til storhavet og de gode fiskemulighetene som ligger så og si midt i Ålesund sentrum. I vårt fiskerike område tar vi deg med på tur til de beste fiskeplassene. Her finner du mange forskjellige arter men kveite, sei, brosme og torsk er de mest vanlige.

Vi har alt av fisketurstyr og kapteinen er din lokale guide. Ekstra kjekt er det at man kan bevege seg rundt hele båten når man fisker, og er det kaldt ute er det godt og varmt inne i båten. På tur kan du kjøpe drikke ombord og vi tilbyr enkel servering etter avtale.

BORGUNDFJORDFISKE
Gå ikke glipp av det berømte fiske som tiltrekker entusiaster fra hele verden. Myten sier at når fisket var på sitt største kunne man gå tørrskodd flere kilometer over fjorden. Dette tradisjonsrike fisket har funnet sted i mange generasjoner og har hatt en stor betydning for utviklingen av Ålesund som by. Hver vår i mange hundre år har Borgundfjordfiske vært et spektakulært fiske som har foregått helt inn under kaiene, nærmest midt i Ålesund sentrum.

Fisket foregår normalt fra februar og ut april måned. I denne perioden kommer torsken sammen med silda i store mengder inn til Mørekysten på gytevandring, og båtene ligger tett i tett for å dra opp den velsmakende torsken i store mengder. Kysttorsken som kommer inn Borgundfjorden for å gyte er fredet, og yrkesfiskerne har derfor de siste årene måttet holde seg unna. Men fritids-fiskerne kan boltre seg i det enestående fisket i Borgundfjorden.

EN REISE FRA HAV TIL FAT
Apotekergata 1-5 som i dag huser Hotel Brosundet er historiske pakkhus hvor fiskerne leverte dagens fangst. Dette er en historie vi verdsetter og selv i dag kan du levere din egen fangst fra fisketuren til Restaurant MAKI på Hotel Brosundet. Med sin uformelle atmosfære og kreative kjøkken er dette en av Norges mest anerkjente sjømatrestauranter. Etter en spennende dag på sjøen nyter dere en nydelig middag med utsikt over Brosundet hvor deres fangst vil bli inkludert i en av rettene som blir servert.

Fisketur er en spennende opplevelse for familien, vennegjengen eller gode kolleger. Turen kan brukes som transport mellom destinasjoner. For gjester på våre hoteller tilbyr vi turer fra hotelldøren.

FISKETUR PÅ FORESPØRSEL
VIL DU OPPLEVE MAGISKE SUNNMØRE?