Sighteseeing på Sunnmøre

Fra Ålesund er det kort vei kjente attraksjoner og fantastiske naturopplevelser. Perfekt for dagsturer og nydelige rundturer.

Som gjest på ett av våre hoteller skreddersyr vi program med aktiviteter og opplevelser.  

ÅLESUND
Ålesund er en by som sjarmerer fastboende like mye som tilreisende. Den vakre Jugendstilen gjør kystbyen til en av våre aller mest idylliske.

By ligger spektakulært plassert på flere øyer, der fjordene og Sunnmørsalpene møter havet. Vår sjarmerende by er omtalt som Norges vakreste og har en lang og interessant historie. Etter den ødeleggende bybrannen i 1904 ble byen gjenoppbygd i den særpregede jugendstilen som preger arkitekturen i sentrum.  

Ålesund gjenspeiler lokalbefolkningens personlighet. Som besøkende vil du erfare at historien og det moderne bylivet lever side om side. Ålesund er preget av en historie knyttet til sjøfart og fiskehandel, men også av teknologi og fremtidsrettet næringsliv. Lokalbefolkningen er bereist noe som gjenspeiles i et rikt kulturliv som finner sin inspirasjon i lokale tradisjoner og internasjonale impulser.

Ålesund er et fantastisk utgangspunkt for å utforske den mektige og spektakulære naturen på Sunnmøre.

HJØRUNDFJORDEN
Hjørundfjorden er en av Norges vakreste fjorder. Stupbratte fjellsider raver loddrett opp fra den dype fjorden og er like spektakulær sommer som vinter. Hjørundfjorden er kjent som en av verdens flotteste områder for fjellturer og toppturer og er en favoritt for mange. Tinderekken i Hjørundfjorden regnes som Sunnmøres vakreste.

Det er nettopp kombinasjonen av fjord, fjell og levende bygdesamfunn som gjør Hjørundfjorden og Sunnmørsalpene variert og spennende. Fra Ålesund og Hotel Brosundet er det en fantastisk båttur til turer i Sunnmørsalpene og til Hotel Union Øye.

GEIRANGER OG GEIRANGERFJORDEN
Geiranger og Geirangerfjorden er en naturperle som er på UNESCOs verdensarvliste. Med stupbratte fjellsider som går opp fra den trange fjorden i kombinasjon med brusende fossefall og et imponerende kulturlandskap er dette en fantastisk tur som man enkelt kan oppleve med utgangspunkt i våre hoteller. Geiranger ligger 2 timer med bil og i underkant av 3 timer med båt fra Ålesund.

I den lille bygda Geiranger finnes det en sjarmerende handlegate med små kafeer og spisesteder og en flott fossevandring. Opplev Norsk Fjordsenter og ta en tur på fjorden eller en fjelltur til idylliske Skageflå eller for å oppleve kjente fossefall som Syv Søstre, Friaren og Brudesløret. En dag i Geiranger bør også inkludere en tur til Dalsnibba, Ørnevien, Trollstigen og Flydalsjuvet. Med utgangspunkt i Geiranger er det flotte muligheter for fine fjellturer og kajakkturer.  

Fra våre hoteller er det en nydelig kjøretur til Geiranger. Vi tilbyr også private båtturer fra Ålesund og våre hoteller gjennom Geirangerfjorden til Geiranger. Ønsker du å oppleve fjorden fra luften tilbyr vi helikopter sightseeing. 

NORANGSDALEN
Norangsdalen er ett av de trangeste dalførene i Norge hvor det går bilvei gjennom. På det smaleste er det kun 200-300 meter fra fjellvegg til fjellvegg. Dalen er kjent som en av Norges vakreste og er en av våre aller mest spektakulære bilturer.

I enden av Norangsdalen på Øye ligger eventyrlige Hotel Union Øye. Omkranset av de majestetiske Sunnmørsalpene Norangsfjorden og Norangsdalen. Hotellet er en fortryllende opplevelse for de som ønsker å utforske Sunnmørsalpene.

Norangsdalen og fjellene omkring har siden slutten av 1800-tallet vært et populært område for fjellturisme og tindesport. Kjente klatrepionerer som oppdaget Sunnmørsalpene var W.C Slingsby, E.C Oppenheimer og C.W Patchell.

RUNDE
Fuglefjellet på Runde er en fantastisk opplevelse for alle natur- og fuglinteresserte. Her finner du Lundefugl, Runde Fyr og nydelige fjellturer. Runde er også populær blant skattejegere etter det kjente Akerendam forliset. Fra Ålesund og Hotel Brosundet tilbyr vi en spennende sightseeing tur med havrafting til Runde og fuglefjellet. 

ALNES
Alnes er en sjarmerende kystsamfunn like utenfor Ålesund. Området er fantastisk for fjellturer men også populært blant surfere og kitere. Alnes er like eksotisk i sommersol som skikkelig Sunnmørsvær og den nydelige stranden er en opplevelse i seg selv. Alnes Fyr er verdt et besøk. Her finner du kunstutstillinger og enkel servering i vakre omgivelser.  

HOTELL MED SKREDDERSYDDE AKTIVITETER
VIL DU OPPLEVE MAGISKE SUNNMØRE?