A place to dream

Hotel Brosundet

Det som en gang var arkitektoniske pakkhus til fiskeindustrien er nå Hotel Brosundet.

Ytterveggene til hotellet går rett ned i vannet i Brosundet. På Hotel Brosundet ønsker vi å skape en opplevelse som inspirerer alle sanser, som det du ser, hører, lukter, smaker og føler. Her, midt i Ålesund sentrum og sjarmerende Apotekergata finner du en forførende kombinasjon av byliv og nærhet til havet, fjordene og Sunnmørsalpene.

Bytt sesong

Sommer Vinter

Husene

Så fort du entrer hotellet vil du bli bergtatt av den mektige peisen i hotellets fellesområde. Omgitt av et håndplukket utvalg kunst, sprakende ild og solide bjelker fra fordums tider, inviterer vi deg til å nyte en stund i sanselige omgivelser. Synk ned i deilige designermøbler og nyt et glass med noe godt å drikke mens du hygger deg sammen med andre reisende, lokale eller kanskje bare dere to. Kanskje du til og med får lest boken du aldri har rukket å lese ferdig? To historiske Jugendstilbygninger er hjem for Hotel Brosundet og mens du vandrer gjennom husene vil du finne mange skjulte områder som inviterer til å sette seg ned.

Når du sitter og skuer mot båtene og hører lyden av måker og bølger som treffer bryggekanten, hører du Jugendbyens ekko i samspill med kontinentale vibber i Brosundet. Mens du vandrer gatelangs i byen, guidet til våre favorittplasser vil du raskt legge merke til at Hotel Brosundet er et nabolagshotell i Ålesund. 

Ålesund   

Der hvor fjord og fjell møter åpent hav finner du Ålesund, en av verdens vakreste havnebyer. Ålesund er kjent for sin sjarmerende arkitektur og høye konsentrasjon Jugendstilbygninger. Etter bybrannen I 1904 ble byen gjenoppreist på kun tre år. Byggene har mange utsmykninger hvor mange er inspirert av Vikingtiden.

Rommene

Kjenn den friske sjøluften når du åpner vinduet på gløtt. Kanskje får du den aller beste overraskelsen når det er på tide å ta kveld og du strekker deg ut på den komfortable sengen. La øynene vandre. Luftige lingardiner mot delikate farger på veggene og et sengetøy som minner om nordiske skyer. På veggene henger det et håndplukket utvalg kunst, men rommet i seg selv er den vakreste skulptur.

Rom 47

Molja Fyr ligger idyllisk plassert ved innseilingen til Ålesund, korte fem minutters gange fra hotellet. Enten det er sommersolen som farger himmelen og havet gyllent, eller vinterstormen som skyller ramsalte bølger mot himmelen, er en overnatting i fyret en helt spesiell og eksotisk opplevelse. Del den med noen du er glad i.

Fjordene

Hotel Brosundet har egne båter som kan ta deg med på tur for å oppleve fjordene og Sunnmørsalpene. Besøk historiske fjellgårder og la oss guide deg gjennom det som regnes som mange av Norges mektigste naturopplevelser. Ikke bli overrasket om du er helt alene kun omringet av urørt natur og rungende stillhet. 

Fjellene

Sunnmøringer har alltid søkt mot fjellene og naturen for inspirasjon og rekreasjon. Mestringen og følelsen når du endelig når toppen gir minner for livet. Ingen andre steder i verden finner du så bratte fjell som stiger opp fra de trangeste fjorder. For roligere turer anbefaler vi byfjellet Aksla med sine mange turstier og fantastiske utsiktspunkt over byen, fjordene, havet og kystlandskapet.

Smaken

Hotel Brosundet har gleden av å dele samme adresse som Restaurant Apotekergata No. 5 hvor du finner noen av byens aller beste smaksopplevelser. Her finner du Restauranten som serverer en lunsj og middagsmeny basert lokale tradisjoner og internasjonale impulser, Arkivet Bar som er en bar som serverer håndlagde cocktails og et håndplukket utvalg øl, vin og brennevin og Lekteren som er vår uteservering om sommeren som som er åpen for lunsj. Hold deg oppdatert i vår kalender for spennende arrangement og event.

Møter

Våre møterom er designet for å gi våre gjester en annerledes opplevelse. Et sted du finner ro og fokus i stemningsfulle omgivelser. Med sin behagelige atmosfære og delikate interiør ligger alt til rette for hyggelig samvær og en produktiv møtedag. 

Hvordan komme hit Direktefly fra Oslo til Ålesund Lufthavn Vigra. 15 minutter med bil fra Ålesund Lufthavn til Hotel Brosundet.
Transport Hotellets bil kan bestilles for transport fra flyplassen til hotellet, for sightseeing og som transport mellom aktiviteter og destinasjoner.
GPS koordinater 62°28´9,5´´N6°9´7,7´´E
Antall rom 131
Kontakt oss

Opplev Ålesund & Sunnmøre

Ønsker du en skreddersydd opplevelse med våre hoteller og aktiviteter hører vi gjerne fra deg.