At your service

Hotel Union Øye

Følg fotsporene til våre største eventyrere til Hotel Union Øye. For fjellfolk, Konger og Dronninger, Deg.

I enden av Norangsfjorden, på Øye, ligger et av Europas mest herskapelige hotell. Hotel Union Øye har i generasjoner vært et attraktivt reisemål for kongelige, forfattere og elskere.

Helt siden åpningen i 1891 har hotellet vært et sted hvor gjester kommer for å nyte stillheten, roen og det gode liv i storslagne omgivelser.

Bytt sesong

Sommer Vinter

Hotell siden 1891

Siden fordums tider har Hotel Union Øye vært et sted for ro og hvile for reisende, eventyrere, Konger og Dronninger fra hele verden. Rommene har fått navn etter kjente personligheter som har bodd her; Keiser Willhelm, Kong Oscar, Dronning Maud og Prinsesse Victoria; forfatterne Karen Blixen, Knut Hamsun, Henrik Ibsen og Sir Arthur Conan Doyle; komponisten Edvard Grieg, fjellpionerer William Cecil Slingsby og Kristoffer Randers og polfarer Roald Amundsen for å nevne noen.

Stedet

Opplev Norangsdalen med hotellets sykler og la deg bergta av en av Norges vakreste og mest spektakulære daler. Kanskje ønsker du å padle i fjorden med en av våre kajakker, kun omgitt av majestetiske tinder som stiger opp fra havet. Reisen til hotellet er en opplevelse i seg selv, enten om du kommer sjøveien gjennom Hjørundfjorden eller med bil gjennom Norangsdalen. Legg inn tid til fotostopp.

Fjordene   

Hotel Union Øye har egne båter som kan ta deg med på båttur til fjordene. Besøk historiske fjellgårder og la oss guide deg gjennom det som regnes som noen av Norges mektigste naturopplevelser. Ikke bli overrasket om du er helt alene kun omringet av urørt natur og rungende stillhet. 

Sunnmørsalpene

Tindepanoramaet i Sunnmørsalpene er et av verdens beste områder for vandring, fjellturer, frikjøring og toppturer. Fjellfolk har alltid funnet hvile på hotellet etter korte og lengre turer i den spektakulære naturen. Les om beretningene til de første kjente tindebestigerne i Climbers Book som du finner i bokhyllen på hotellet og drøm deg bort i historiene fra våre største eventyrere.

Bordsetet

Nå og tidligere har middagen på Hotel Union Øye vært dagens høydepunkt. Hver kveld presenterer kokkene det beste av lokale råvarer i fortryllende omgivelser. Tiden etter middag nytes best i hotellets salonger med en kaffe og noe godt å drikke mens du hører vertskapet fortelle spennende historier fra fordums dager. På lyse sommerkvelder har du ekstra god tid til å utforske omgivelsene rundt hotellet, eller kanskje du ønsker å nyte en stille stund i hotellets hage mens du nyter utsikten mot fjellet, fjorden og fossefallet. Når det er kaldt ute tuller du deg inn i varme tepper foran den åpne peisen, et favorittsted for våre eiere.

Etter en dag på tur ligger alt til rette for den gode samtalen med andre reisende, fjellfolk og eventyrere i hotellets vakre hage. Eller kanskje du bare trenger litt ro for å samle tankene? Ikke bli overrasket om du ønsker å tilbringe hele dagen akkurat her, mens du nyter en god bok og noe forfriskende å drikke.

Hvordan komme hit Direktefly fra Oslo til Hovden Lufthavn og Ålesund Lufthavn Vigra. Det er 60 minutter fra Hovden Lufthavn og 120 minutter fra Ålesund Lufthavn til Hotel Union Øye.
Transport Hotellets bil, båt og helikopter kan bestilles for transport til og fra flyplass, våre aktiviteter, som sightseeing og transport mellom destinasjoner.
GPS koordinater 62°11´35,3´´N6°39´34,6´´E
Antall rom 38
Kontakt oss

Opplev Ålesund & Sunnmøre

Ønsker du en skreddersydd opplevelse med våre hoteller og aktiviteter hører vi gjerne fra deg.