Devoldfabrikken

Et kultur og handelssted

Devoldfabrikken er et historisk landemerke og en viktig del av vår lokale industrihistorie.

Ole Andreas Devold, grunnlegger av Devoldfabrikken, startet sin egen tekstilfabrikk i 1853. Devold ullprodukter har vært foretrukket av mange av våre aller største polfarere og eventyrere som Fritjof Nansen og Roald Amundsen. De innovative og funksjonelle ullklærne er av høy kvalitet og mange har blitt designikon. Selv om klærne ikke lenger blir produsert på Devoldfabrikken er dette hjem for hovedkontoret, design og forretningsutvikling. Og det var når man så det nødvendig å flytte produksjonen til utlandet at våre eiere, Knut Flakk med familie, fikk visjonen om å starte en reiselivsbedrift som i dag er 62°NORD. På Devoldfabrikken har de designet en destinasjon for kultur og inspirasjon, et sted for kunstnere, artister, handelsmenn og hyggelige spisesteder.

Butikker og outlet

Det er selvsagt å få kjøpt Devold ull på Devoldfabrikken. Her finner du en egen outlet butikk og brand store for hele kolleksjonen. På fabrikken er det alltid 30-70% rabatt i alle outlet butikker så her ligger alt tilrette for en god handel. I tillegg finner du et håndplukket utvalg nisjebutikker innen design, blomster og barneklær. I historiske omgivelser har fabrikken en spennende historie å fortelle og du finner den i alle detaljer.

Devold museum

Devold museum hedrer historien til Norges eldste strikkeprodusent hvor du lærer om et industrieventyr og 162 års tekstilhistorie. Museet har gratis inngang.

Celsius Glass Studio

Du må ta turen innom Celsius Glass Studio og vår talentfulle artist Cornelia. I hennes fargeglade verksted trer du inn I en glassblåsers spennende verden. Se hele prosessen og lær om håndtverket. I hyllene og som dekorasjon i studioet finner du vakre produkter laget av designeren selv som kan kjøpes på fabrikken.

Inger K Giskeødegård

Inger K. Giskeødegård har sitt atelier på Devoldfabrikken. Jeg gjør alt fra mindre avistegninger til store formater som utsmykning av interiør, forteller billedkunstneren. Kontakt fabrikken for å avtale tid til å besøke kunstneren i hennes studio.

Tredreier

Tredreier Eyvind lager ikke bare tradisjonelle treprodukter som skåler og boller, men også produkter som mansjettknapper, lysestaker, salt og pepperbøsser, flaskeåpnere og barbersaker. "I verkstedet har jeg anslagsvis 150 treslag fra hele verden med ulike farger og strukturer, forteller Eyvind. Det sjarmerende verkstedet med butikk er vel verdt et besøk.

OH Designsmie

Sveiser Odd Harald finner du i smia på Devoldfabrikken. Den godt bevarte smia fra ca. 1920 fungerer like godt den dag i dag! Her ble det utført reparasjoner av deler og maskiner slik at Devoldfabrikken kunne opprettholde en uavbrutt produksjon av ullklær. Odd Harald har et kreativt talent og kombinerer tradisjonelt håndverk med moderne design. 

Smia

Møt vår smed Peter som ofte er innom Kunstnerhuset og benytter seg av den gamle smia. Han smir på gammelt tradisjonelt vis med ild, kull, luft og metall og Devoldfabrikken er stedet hvor han trives best å jobbe. I den tiden vi lever i nå er det ekstra viktig at vi ikke glemmer de eldste håndverkene, sier Peter. 

Devoldbanen

Visste du at Norges største modelltogbane finnes på Devoldfabrikken? Devoldbanen er et imponerende syn med et imponerende antall vakre landskap og detaljer. Banen er bygget av Pensen´s venner som er lokale entusiaster. Sammen har de delt samme hobby i over 30 år og boltrer seg over 1000 kvm på fabrikken. Vennene møtes flere ganger i uken for å være kreative og skape nye ideer. Devoldbanen er åpen siste søndag i hver måned. Inngang kr 50,- (0-3 år gratis) 

Åpen mandag - fredag ​10 - 22, Lørdag 10 - 18

Ta ekspressbåten fra Ålesund sentrum til Devoldfabrikken – 7 minutter.