Pizza

Hjemmelaget pizza er noe av det beste vi vet. Hemmeligheten bak de som smaker aller best mener vi er å gjøre det enkelt med gode råvarer og spennende smakskombinasjoner.

Vi gir deg vår beste oppskrift på pizzabunn med våre favoritt toppinger. Du finner disse og mye annet godt i hyllene i Butikken hos Apotekergata No. 5.

Dette trenger du:

500 gram pizzamel (tilsett mer ved behov)
1-2 ts salt
2-3 ts tørrgjær (gjerne pizzagjær)
en klype sukker
4,5 dl vann – ca. 30 grader
0,5 dl olivenolje

Slik baker du:

Elt sammen hvetemel, salt, sukker, gjær, vann og olje i en bolle. Dekk med plast eller et kjøkkenhåndkle og sett i kjøleskapet over natten (12-24 timer) eller på et lunt sted i cirka 2 timer (til deigen er hevet til dobbel størrelse). 
Velt deigen ut på et melet bord og del i 2-4 emner (alt ettersom om du ønsker porsjonspizza eller store pizzaer). Du skal nå sitte igjen med en glatt og elastisk deig.
Har du tid kan du gjerne la den hvile i 20 minutter før du slår deigen ned og kjevler den til ønsket størrelse. Om du ønsker kan du forsteke bunnene på høy varme et par minutter. Topp så bunnene med ønskede ingredienser og steker videre i 8-12 min på varmluft 230 grader. 

Topping

Vi har laget noen forslag med våre favoritt-kombinasjoner:

1: Bland tre spiseskjeer rørosrømme med tre t-skjeer pesto - smør på pizzabunn. Fordel noen skiver fersk mozzarella og legg deretter på prosciutto. 
2: Smør på rød pizzasaus på pizzabunn. Fordel noen skiver fersk mozzarella og topp med artisjokker. 
3: Fordel ca. tre spiseskjeer rørosrømme på pizzabunnen. Krydre med ønsket urteblanding og litt havsalt. Riv ost over og topp med n’duja som smøres litt utover. 
4: Smør rød pizzasaus på pizzabunnen. Riv ost over og topp med prosciutto og hakkede soltørkede tomater.

Serverer sammen med ferske urter, valnøtter, ruccola og noen biter fersk mozzarella toppet med Balsamicosirup. 

Kjøp pizzakit

Du finner alt du trenger for å lage vår pizza i hyllene til Butikken. Og for å gjøre det enkelt kan du handle det du trenger i nettbutikken og vi pakker en ferdig matkasse.