Familiens beste lesetips

Vi står foran en annerledes påske. En av de tingene som vi endelig for tid til i disse tider, er å lese. Våre eiere, Flakkfamilien, har satt sammen en liten samling med lesetips. Ikke nødvendigvis påskekrim, men både spennende og inspirerende lesestoff.

A LITTLE LIFE

Av Hanya Yanaghiara

A Little Life av Hanya Yanagihara, er en ufattelig kraftig og hjerteskjærende roman om broderkjærlighet og grensene for menneskelig utholdenhet. 

– Maria Lilly

TIL MEG SELV

Av Marcus Aurelius

Ment som en personlig dagbok, har denne boken fra slutten av det 2. århundre e.Kr. blitt en svært viktig bok i læren om selvrefleksjon, indre liv og stoisk filosofi. Kanskje mer relevant enn noen gang i disse dager. 

– Maria Lilly

THE SCHOOL OF LIFE

Av Alain De Botton

Tittelen sier det selv, en emosjonell utdanning. Den handler om å forstå seg selv bedre – fra en tanke om av at selvrefleksjon er avgjørende for å ta gode beslutninger, særlig rundt kjærlighet og arbeid. 

– Maria Lilly

MIDNIGHT IN THE GARDEN OF GOOD AND EVIL

Av John Berendt

En gammel klassiker i min bokhylle. Et enormt engasjerende portrett av en av de mest forferdelige sørstatsbyene er strålende unnfanget og mesterlig skrevet, og har blitt en moderne klassiker. 

– Line

THE ART OF DOING NOTHING : SIMPLE WAYS TO MAKE TIME FOR YOURSELF

Av Veronique Vienne og Erica Lennard

Kjøpt i sin tid som en gave til min mann, men den kanskje aldri vært mer relevant enn i dag. Det er en praktisk guide til ro og avslapning, og leder oss inn i en verden der «å være» er mer tiltalende enn «å gjøre.» 

– Line

THE KEY

By Lynda Gratton

Briljante Lynda Gratton om hvordan selskap kan lykkes ved å løse noen av verdens største utfordringer. Mer passende i dag enn noen gang. 

– Knut

DEN LANGE, HVITE SKYENS LAND

Av Sarah Lark

En vanvittig vakker triologi som jeg ble helt fordypt i. Fra 1852 i Storbritannia til New Zealand, om to veldig forskjellige kvinner. 

– Erika June

MAO’S LAST DANCER

Av Li Cunxin

En av mine soleklare favoritter. Den kinesisk-australske danseren Li Cunxin’s memoarer om hans reise fra fattig landsbygutt til verdensberømt danser. 

– Line

THE RESPONSIBLE COMPANY

Av Yvon Chouinard & Vincent Stanley

En fin bok fra grunnleggerne av et inspirende selskap, Patagonia. Om viktigheten av bærekraftig og ansvarlig business.

– Knut

AVISER

Financial Times

The World After Coronavirus by Yuval Noah Harari

“This storm will pass. But the choices we make now could change our lives for years to come.»

https://www.ft.com/content/19d...


AFAR Magazine

Norway Is One of the World’s Happiest Countries. Is Friluftsliv the Secret? By Lisa Abend

En fin liten artikkel om det norske friluftslivet som beskriver nordmenns helt spesielle forhold til naturen. – Erika June

https://www.afar.com/magazine/...


Financial Times

Last Chance for the Climate Transition by Martin Wolf

En av Martin Wolf’s mange interessante artikler om klimaendringene, og om hvordan vi alle må jobbe sammen for å faktisk skape endringer. – Knut

https://www.ft.com/content/309...